Skip to main content
0

Šta je Žuna

Mi nismo industrijski puter. Razlika je u samom procesu proizvodnje. Naš puter je  beurre de baratte – puter iz bućkalice, prirodniji i manje procesuiran proizvod. Proizvodimo ga u malim količinama, od strpljivo fermentisane pavlake iz domaćih mlekara, bez veštačkih dodataka.  Kada pavlaka stigne iz domaće mlekare, dodajemo joj zdrave bakterije, pustimo je da zri najmanje 96 sati, tokom kojih će se stvoriti pun, puterast ukus uz blagu dozu kiselosti koja daje konačnom proizvodu specifičan ukus .

Time nadoknadjujemo i sve ono dobro što je uništeni pasterizacijom – naš puter je zdraviji i i deluje probiotski.

Takva pavlaka se zatim bućka pa potom ručno obradjuje kako bi se iz njega iscedili višak mlaćenice i vode, što nas na kraju čini ponosnima jer dobijamo suvlji puter sa min. 86.5% mlečne masti.

Ručno merimo, ručno pakujemo, ručno pravimo različite oblike za restorane.

Idemo na veliko, ali samo kada se radi o ukusu. Sve ostalo je malo, jednostavno i sporo.

Close Menu