Skip to main content
0

Ko je  Žuna

Žuna maslac je svoje početke imao upravo u jednoj porodičnoj kuhinji i razvijao se sve dok ga baš ti ukućani nisu odobrili i zavoleli. S obzirom da proizvodnja putera stvara popriličan haos, u jednom momentu nije moglo više kod kuće – crni zid od fleka više nije bio crn, sve je bilo masno – moralo je da se nadje drugo rešenje.

Rešili smo da iskoračimo iz kuhinje i  8. marta 2021. kupujemo prvu malu bućkalicu, praznični poklon supruga supruzi,  koja od tada počinje da pravi puter i za sve vas.

Nismo znali u šta se tačno upuštamo, nikada nismo imali dodira  sa mlekarama, gastronomijom, proizvodnjom hrane, pravilnicima, mašinama.

Učili smo usput, nismo odustajali. Ni kada je registrovanje ovakve proizvodnje delovalo kao borba sa vetrenjačama, ni kada je uz druge poslove i dvoje male dece ponekad često pitanje bilo –  da li nam ovo zaista u životu treba?

Ali dobar puter svima treba. Tako smo se ipak posvetili misiji da napravimo najbolji mogući puter. A sa odlukom, trudom, posvećenošću, velikom željom i još većom ljubavlju sve ono što se na početku činilo kao nemoguće postajalo je sve više moguće. Danas je to naša svakodnevnica. Svakog dana jedna mala proizvodnja u Beogradu pravi domaći maslac.

Za vas. Par ruku delo.

Close Menu